Skogbrannfaren fortsetter - og det er mer lyn i vente

Flere tusen lynnedslag midt i tørkeperioden førte torsdag til over 100 skogbranner i Sør-Norge. Regnet lar fortsatt vente på seg, og fredag kan det bli mer lyn.

Det har vært mange, mange tusen lynnedslag i løpet av torsdag, ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Anne Solveig Andersen.

Kombinert med den store skogbrannfaren i omtrent hele Sør-Norge, har det ført til en rekke skogbranner. Til sammen ble det registrert over 100 skogbranner fordelt på Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Hedmark, Oppland og Rogaland. Flere av dem som følge av lynnedslag.

- Det været vi har hatt nå, med stor og meget stor skogbrannfare og kraftig lynaktivitet, har ikke vært en gunstig kombinasjon, sier Andersen til NTB.

Og det blir ikke bedre i tiden framover, ifølge meteorologen. Det kan bli enkelte lokale regnbyger, men sannsynligvis vil ikke disse bli kraftige nok til at skogbrannfaren minker. Og fredag kan det bli nye lynnedslag.

- Det er ventet bygevær framover, og særlig fredag kan det bli gode sjanser for regn og torden flere steder. Det er skummelt når det er lynaktivitet i sammenheng med tørke, sier Andersen.

Også torsdag regnet det enkelte steder, men ikke nok til å gjøre noe med skogbrannfaren.

- Regnbygene har vært veldig lokale. De har kanskje hjulpet litt akkurat der det har regnet, men mange steder er det fremdeles veldig tørt, sier meteorologen.

Helst ville hun hatt et nedbørsfelt over hele landsdelen, noe som sannsynligvis ville vært upopulært blant dem som vil nyte sola og bade. Og det virker som det er denne gruppen som får viljen sin.

- Sommerværmessig er det fint framover, med høye temperaturer, sier Andersen.

(©NTB)

Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...