Skoleelever fikk seg en skikkelig Opptur!

Skoleelever i distriktet har vært ute i naturen og fått frisk luft i regi av Flekkefjord og Oplands Turistforening.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2018 kl 14:35

FOTs representant og guide på turen var Sven Hogstad. Han har skrevet dette på vegne av den lokale og aktive turistforeningen:

Ca. 100 8.-klassinger og 6-7 lærere startet fra busstasjonen kl. 08.30, gikk pent og pyntelig gjennom byen, opp trappene til Lilleheia, videre opp Skredderstien til Storeheia.

Skredderstien var litt utfordrende for noen, men alle kom vel opp. Jeg hadde gått stien noen dager i forveien og sjekket og funnet den ok å gå opp. (Bedre oppover enn nedover.)

Vi rastet ved et vann innpå heia og alle ble delt inn i lag og gjennomførte en quiz på 14 poster. Tre lag kom ut med samme poengsum og måtte dele heder og ære. Skolen ville spandere premier siden jeg ikke hadde noen.

Turen gikk videre til Helle med en kort orientering om Gunvald Tomstads virksomhet under 2. verdenskrig, videre på en skogsvei i kanten av Søylandsheia til øverst i Gråsteinsveien. Der ble turen «offisielt» avsluttet kl. 12.45, slik at elever som bor i strøket Sveiga-Søyland-Lilleheia kunne gå rett hjem.

Været var grått og fuktig fram til kl 11. Seinere lettet skydekket noe, og vi fikk litt sol etter hvert. På grunn av regn i dagene før turen, var stien noen steder gjørmet, og stein og røtter kunne være glatte. De som kom i joggesko, ble ganske våte på beina. Men ingen klaget, og stemningen var god.

Lærerne stilte selvsagt og det var det betryggende og til uvurderlig hjelp å ha en positiv og til dels turvant gjeng med lærere med.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...