Skyver igjen på bolig-millioner

RIVES: Kleivan 10 planlegges revet for å gi plass til to boenheter for vanskeligstilte. Det var tidligere planer om tre boenheter men det medførte krav om reguleringsplan. Nå er planen å søke om dispensasjon for et bygg med to enheter. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Dispensasjonssak for to boliger i Kleivan 10 vil bli behandlet i utvalg for samfunn høsten 2018.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2018 kl 15:57

Nye boliger for vanskeligstilte er et prosjekt det har blitt brukt mye tid og økonomiske ressurser på å prosjektere, men som har vist seg vanskelig å få realisert. Dispensasjonssak for to boliger i Kleivan 10 vil bli behandlet i utvalg for samfunn høsten 2018.

– Vedtaket vil avgjøre om prosjektet kan starte i 2018, eller må utsettes ytterligere. Dersom det dukker opp en egnet lokalisering for småhus, vil det i løpet av året likevel kunne bli aktuelt å investere i en slik tomt. I så fall må den foreslåtte budsjettendringen med å overføre 5,74 millioner til 2019, revurderes, opplyser kommunalsjef Inger Marethe Egeland i økonomirapporten for 2. tertial.

I 2018 er rammen for kjøp av boliger i «leie for å eie ordningen» 3,6 millioner kroner. Det forutsettes tilskudd fra Husbanken med 1,2 millioner. Av disse ble det i desember overført 1,8 millioner fra 2017 siden vedkommende som fikk delta i «leie for å eie»-ordningen etter søknad i 2017, først i 2018 fant en bolig som ville være mulig å bli eier av på sikt.
Salgspapirene ble underskrevet i mai.

I tillegg settes inntektene fra salget av to leiligheter i Elva borettslag av til fond. Disse midlene vil kunne finansiere anskaffelse av nye to enheter. Ytterligere én søker har derfor fått tilbud om å delta i ordningen. Forutsatt at det lykkes å finne egnet bolig innenfor rammen, vil prosjektet kunne utvides med fondet som finansiering av netto kostnad.

Det kan også nevnes at den første «leie for eie»-deltakeren som ble med i ordningen i 2015, nå er blitt eier av sin egen bolig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...