– Slik kan vi ikke ha det

BØR RIVES: Soknerådet mener Tonstadbveien 25 bør rives for å gi plass for et nytt kirkesenter. Foto: Andre

Dårlig inngang, manglende ventilasjon, elendig lydisolasjon og trange forhold preger menighetssenteret i Sirdal.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Kirkeverge Yngve Bjørn Søyland og Aud Ingrid Fidjeland fra Sirdal Sokneråd orienterte i går formannskapet i Sirdal om behovet for en total fornyelse av Sirdal kyrkjesenter.

- Soknerådet begynte å se på dette i 2014. Det har vært diskutert om man skulle leie eller eie. Det ble konkludert med at Tonstadveien 25 som ble testamentert fra Ragnvald og Marit Eikestøl i 1983 ikke skal eller kan selges. Det er imidlertid mulig å bygge nytt kirkesenter eventuelt med utleie-leiligheter forklarte Søyland.

Dårlige forhold

Eiendommen har vært brukt som kontor for ansatte og kirkelig aktivitet siden da. Det har fungert godt i mange år og vært pusset opp noe underveis, men det tilfredsstiller ikke lenger krav til offentlig kontor.

- Det er ikke mulig å komme inn med rullestoler, eller barnevogner og det mangler ventilasjon, opplyste Søyland.

- Man må gå gjennom spiserommet for å komme til kontorene, det er dårlig lydisolasjon og det mangler eget møterom. En stab som er utvidet med trosopplærer gjør at to ansatte deler kontor. Det gjør at man har liten plass, og at ansatte av og til må ut av kontoret for å snakke i telefonen.

IKKE GODT NOK: Formannskapet fikk presentert bilder som viser kirkekontorer i Tonstadveien 25 uten universell utforming, manglende ventilasjon, dårlig lydisolasjon og trange forhold. Foto: Andre

Foreslår nybygg

Søyland forklarte videre at det ble etablert en arbeidsgruppe i 2015 og at det har blitt utredet alternativer med arkitektforslag og kalkyler.

- En renovering av dagens bygg kombinert med et tilbygg gir stor usikkerhet med hensyn til kostnader og fremtidig vedlikehold. Soknerådets valg er derfor at nåværende bygg rives og at det bygges et nytt kirkesenter på tomten. Tomten på 1,1 mål kan gi rom for både kontorer, møterom og eventuelt et par sentrumsnære kommunale leiligheter, fremholdt Søyland og Fidjeland.

Mange behov

Seks lydtette kontorer, spiserom med kjøkken, møterom, garderobe, toaletter, arkiv, lagerrom samt ungdomsrom, er noe av det som listes opp som menighetens behov.- Kommunen tilbys å bygge to leiligheter i bygget under forutsetning av at ikke medfører ekstra kostnader for menigheten, forklarte Søyland.

- Et bygg med to leiligheter på 90 kvadratmeter i andre etasje, der kommunen inngår langtidsleie (nedbetaling) på 20 år vil komme på 4,5 millioner. Et bygg på 180 kvadratmeter uten leiligheter vil komme på 3,5 millioner. Det kan finansieres med kommunalt tilskudd på 2,0 millioner, egenkapital på 550.000 kroner, tomteverdi 0,65 millioner og at kommunen betaler en årlig leie.

Søyland forklarte også at kommunen må finne kontorplass til prest, organist og kirkeverge, mens andre menighetsarbeidere kan bruke Kyrkjestova i byggeperioden som er beregnet til ett år.

Trenger en sak

- Takk for presentasjonen. Dette er nytt for de fleste her. Vi må få en politisk sak på dette før vi tar stilling til dette, sa ordfører Thor Jørgen Tjørhom (Sp).- Skal vi rekke dette innenfor budsjettfristen må vi kanskje skynde oss og snakke med rådmannen, sa Søyland.

- Det er bra at noen som sitter på en sentral tomt tenker at dette kan utnyttes til mer enn bare kontor, sa Jonny Liland (Ap).

- Ja, vi deler gjerne tomten med de behov kommunen, eller andre har, kommenterte Fidjeland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...