Snø stanset flytrafikken til og fra Bergen

Mye snø gjorde at rullebanen på Bergen lufthavn måtte stenges onsdag morgen. På formiddagen kunne den åpnes igjen, men det var forsinkelser i flytrafikken.

- Vi snør ned, sa fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar til Bergensavisen tidlig onsdag.

En rekke avganger fram til klokka 8.30 ble rammet. SAS-avgangene til Trondheim, Stavanger og Oslo ble innstilt. Det samme gjaldt Norwegians flygninger til Stavanger og Oslo, samt Widerøes flygninger til Tromsø, Sandefjord og Kristiansand, ifølge Avinor.

Fortsatt forsinkelser

Onsdag formiddag ble SAS' København-fly innstilt, mens det var mellom 10 og 15 minutter forsinkelse på flere andre avganger.

- Om du skal ut og reise, møt opp som normalt med mindre du får annen informasjon fra flyselskapet ditt, lyder beskjeden fra flyplassen.

Snø og uvær gjør det heller ikke enklere for dem som velger bil som transportmiddel onsdag morgen.

Stengt i fjellet

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, mens det er kolonnekjøring for tyngre kjøretøy. Riksvei 13 over Vikafjellet, fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet og fylkesvei 45 Hunndalsveien er stengt på grunn av uvær.

Meteorologisk institutt har utstedt en lang rekke obs-varsler. Det er stor snøskredfare i Rogaland og Vest-Agder, og det meldes om vanskelige kjøreforhold på Vestlandet sør for Stad og i fjellet i Sør-Norge. I Møre og Romsdal og på Vestlandet sør for Stad er det meldt kraftig vind.

- Nedbøren på Vestlandet er i ferd med å gi seg, men pusterommet blir kort. En ny omgang snø (og måking) ventes i morgen, og da slipper heller ikke fjellet i Sør-Norge og resten av Sørlandet unna, tvitret meteorologene onsdag formiddag.

(©NTB)

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...