Folkefest med fart og mange tilskuere

Himmelspretten på Nedre Kvinlog med bilcross, rallycross og crosskart ble en stor suksess foran over 1000 betalende tilskuere.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2018 kl 17:15

Det årlige stevnet på Nedre Kvinlog Motorsportstadion ble akkurat slik den var ment å bli.

Med nesten 1000 betalende samt et utall sjåfører med team, og et ikke mindre antall funksjonærer ble det nok et vel gjennomført stevne av NMK Kvinesdal.

NMK Kvinesdal kan kunsten å lage bilcrosstevne. Det viste de nok en gang Kristi Himmelfartsdag.

Det ligger nok mer arbeid bak et slikt arrangement enn det folk ser. Logistikken er betydelig mer innviklet enn publikum kan få inntrykk av.

Rundt 100 biler med sjåfører og team var påmeldt. Da kreves det et dertil egnet korps av frivillige som har hver sin spesielle oppgave.

I år hadde Guttorm Lindefjell fått tak i Sveriges villeste speakere samt et par tidligere europamestere.

Ikke nok med det. Rune Rudberg er kanskje mest kjent for stemmen sin og litt annet. Sangeren kan imidlertid også håndtere en bil.

Det viste han på Nedre Kvinlog torsdag. Selv om det ikke ble noen pallplass, var han fornøyd og moret seg.

– Jeg kjørte i hvert fall så fort jeg torde, sa sangeren som fredag kveld entrer scenen på Harvest Bar.

I tillegg til at man skal ha kiosk for publikum og deltakere, må også funksjonærene fòres.

Irene Netlandsnes var allerede klokken 06 i gang med å steke hjemmebakte rundstykker i tillegg til flere liter med røre til lapper.

– Det må ha blitt nesten 200 påsmurte rundstykker. Jeg kunne selvfølgelig ha kjøpt dem. Men hjemmebakst er det beste, sa Netlandsnes til Agder.

Et vel gjennomført arrangement ble det på alle måter. Det varslede regnværet ventet i det lengste, og dagen startet i strålende sol og skyer av støv. Akkurat sik det skal være.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...