Se bildene fra tidenes varmeste Hav til hei!

Åretsuytgave av Hav til Hei ble en kraftprøve av de sjeldne. I 28 varmegrader i skyggen, og den var det ikke mye av, ble det for mange i heteste laget.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2018 kl 21:20

For 11. gang kunne Olav Sindland starte første pulje i «Hav Til Hei» på Feda. Da var for så vidt temperaturen ikke mer enn like over 10 grader. Over 200 syklister trødde så ut til å glede seg til turen.

Om deltagerne i Hav Til Hei lider av kollektiv hukommelsessvikt, skal være usagt. Men at de ikke husker hvor vondt det gjorde de foregående årene så ut til å være fullstendig glemt. I hvert fall de første milene. Antakelig kom hukommelsen tilbake etter hvert.

De siste milene ble for mange en lidelse de sent vil glemme.

Krampe i lår og legger er ingen behagelig tilstand. Derfor valgte flere enn tidligere å sette seg på sykkelsetet fremfor å gå kirkeveien over heia etter Netland bru.

Det er det som er prestasjonen, og som er egnet til å imponere. De aller fleste slet seg til mål, og for mange gjorde det veldig vondt.

De foregående årene har deltakerantallet ligget på drøyt 400 personer. I år var det drøyt 250 som stilte til start.

- Jeg tror nok det skyldes at vi i år kolliderte med både Farsund maraton og Suleskard maraton. Mange er med der enten som deltakere eller i apparatet rundt. 250 synes jeg er veldig bra tross alt. Det er ikke en svikt, men en naturlig nedgang, sa Sindland til Agder.

Selv om lidelsen var tydelig i den siste bakken opp til Knaben, kom smilet tilbake på alle da mållinjen ble passert. Mulig at også hukommelsestapet slo inn relativt raskt.

De aller fleste vil antakelig gjøre det om igjen til neste år.

Forstå det den som kan...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...