Stenger losbordingsfelt

Illustrasjonsfoto: losbording. Foto: John Austgulen /Kystverket

På grunn av det varslede ekstremværet på Sør- og Østlandet stenger Kystverket alle ordinære bordingsfelt i Skagerrak og Oslofjorden.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2018 kl 16:02

Alternative bordingsfelt kan brukes, men dette skal gjøres i samråd med losoldermann.

– Dette handler om losens sikkerhet for liv og helse, og at vi ikke skal gå på akkord med den. Været er rett og slett for røft til at vi vil sette los om bord, og for så vidt også å hente losen. I noen områder har vi alternative losbordingsfelt. Eventuell bruk av disse skal kun skje i samråd med lokal losoldermann, forklarer losoldermann Geir Eikeland i Skagerrak losoldermannskap.

Stengingen gjelder i første omgang frem til dagslyset kommer lørdag morgen.

Trøbbel på veiene

Politiet melder at Lindlandstunnelen på E39 ved Feda er stengt – etter at en strømledning har havnet på E39. Det var full stans i trafikken, men trafikken skal nå kunne gå som normalt igjen.

Leserbilde fra E39 på Fosselandsheia der trafikken står stille fordi en ledning har ramlet ned ved en tunnel.

Leserbilde fra E39 fra Lindelandsbakkene der trafikken går sakte fordi en ledning har ramlet ned ved en tunnel.

Kan bli ventetid hos politiet

Værvarselet i politidistriktet, med veldig mye vind og regn, tilsier at det fort kan bli flere telefoner enn normalt til politiets operasjonssentral på 02800 i dag og i morgen.

- Vi har styrket bemanningen på operasjonssentralen, men jeg vil presisere at folk muligens må belage seg på noe ventetid på telefonnummer 02800. Vi forstår at folk kan bli frustrert over dette, men håper dere har forståelse for det som trolig blir en svært hektisk værhelg på politiets operasjonssentral. Er det fare for liv eller helse, skal man ringe 112, sier Tor Helge Stavik, seksjonsleder ved politiets operasjonssentral i Rogaland.

Han oppfordrer folk til å være føre var, for å hindre at vinden og regnet gjør skade.
- Folk må sikre gjenstandene sine, slik at for eksempel trampolinen ikke blåser over til naboen, eller å unngå at sluken i kjellertrappen tettes av lauv, sier Stavik.
Han oppfordrer også folk til å ikke oppsøke steder som potensielt kan være farlige, som moloer og svaberg langs sjøen, hvor man er ekstra utsatt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...