Stor stas da butikken i Rasvåg åpnet igjen

Rasvåg feiret gjenåpning av butikken.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2018 kl 10:52

Tidligere i høst ble butikken stengt etter over 100 års drift. Nå har nye krefter videreført den lange butikktradisjonen i Rasvåg.

– Etter en stor innsats fra fastboende og hyttefolk har vi på kort tid fått i gang butikken igjen sa Jostein Bruseth, styreformann i Rasvåg AS som eier butikken.

Det har blitt kjøpt aksjer for over 1,6 mill. kr. som sikrer trygg drift fremover.

– Uten den store innsatsen fra alle som er glad i Rasvåg hadde en gjenåpning aldri vært mulig, sa han.

En viktig støttespiller fremover er Merkur-programmet.

– Vi er en del av departementets satsing på lokalsamfunnet. I dette området er vi inne med midler i Rasvåg, Kirkehamn, Øyna, Sira og Gyland, sa Roy Michaelsen.

På Agder er det over 67 bygdebutikker som vi er med og støtter. Det gledelige er at vi de siste 12 år kun har hatt en nedleggelse. For lokalsamfunnet og bosettingen er butikkene svært viktig. I mange lokalsamfunn er butikken det eneste som er igjen etter at skolen med mer er lagt ned.

– Uten sterk støtte fra lokalsamfunnet vil ikke nærbutikken ha livets rett. Det som er unikt for Rasvåg er befolknings vilje til å bidra både med kapital og stor arbeidsinnsats. Dugnadsviljen er ekstra stor i denne del av Agder, ikke minst på hele Hidra, sa Michaelsen.

Åpningsdagen ble helt unik. Folk stiller opp og har pyntet Rasvåg til fest, sa daglig leder Lisa Ånensen.

Lisa kommer fra en søskenflokk på syv i Lyngdal. Mange av hennes slektninger var med på den store dagen.

Les mer i mandagens papiravis.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...