Stortinget vil lovfeste rett til studentombud

Det er flertall på Stortinget for å lovfeste retten til studentombud for alle studenter i Norge.

Det ble klart etter at utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget tirsdag avga sin innstilling. Flertallet sier ja, skriver Avisenes Nyhetsbyrå.

- Det at vi nå gir alle studenter tilgang på et studentombud, kan senke terskelen for å melde fra om kritikkverdige forhold som seksuell trakassering eller urettferdig behandling uten å være bekymret for negative konsekvenser, sier Turid Kristensen, utdanningspolitisk talsperson i Høyre.

Utdanningskomiteen stiller seg tirsdag bak et forslag som opprinnelig ble fremmet av Ap. Høyre, Frp og Venstre stemte først imot forslaget under behandling av kvalitetsmeldingen i fjor.

- Det er bra at regjeringen nå snur, og ser at uavhengig studentombud vil være viktig for å trygge studentenes rettigheter. Dette vil gjøre studiehverdagen bedre for studenter i hele Norge. Vi gleder oss på vegne av studentene, sier Henriksen.

I dag er det ti studentombud, og samtlige befinner seg ved store statlige universiteter og høyskoler. Stortingsvedtaket gir nå alle studenter, også de i mindre institusjoner, samme tilgang til ombud.

[if !supportLists]- [endif]Miljøet ved norske universiteter og høyskoler i dag er i all hovedsak godt. Samtidig kan vi ikke legge skjul på at det finnes sterke hierarkiske strukturer og asymmetriske relasjoner mellom studenter og ansatte. Dermed er det et behovet for at studentene kan søke råd hos en uavhengig aktør, sier Roy Steffensen (Frp), leder av Stortingets utdannings- og forskningskomité.

(©NTB)Universitetet i Oslo på Blindern. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...