Svak nedgang på Oslo Børs

Oslo Børs lå i pluss store deler av dagen, men endte til slutt svakt i minus. Hovedindeksen endte ned 0,04 prosent til 816,98 poeng. 

Mest omsatt var Statoil, som steg 0,98 prosent. DNB, som fulgte etter på omsetningslista, endte opp 0,74 prosent. Deretter fulgte Marine Harvest (-1,78) og Norsk Hydro (-2,22) foran Telenor som endte opp 0,45 prosent. Teleselskapet opplyste tirsdag at de inngår et partnerskap med Ant Financial i Pakistan. Ant Financial betaler 184,5 millioner dollar for en eierandel på 45 prosent i Telenors datterselskap Telenor Microfinance.

Kongsberg Gruppen informerte tirsdag om at de har inngått sin største avtale noen gang. Selskapet skal levere militære kommunikasjons- og styringssystemer til Qatar verdt opp mot 15 milliarder kroner. Markedet svarte med å sende Kongsberg Gruppen-aksjen til værs, og den hadde steget med 6,82 prosent ved børsslutt.

Etter kraftig oppgang på børsen mandag, falt lakseselskapet SalMar tirsdag med hele 3,5 prosent.

På de toneangivende børsene i Europa var det også røde tall tirsdag. CAC 40 i Paris falt med 0,97 prosent, FTSE 100 i London gikk ned med 1,19 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt falt hele 1,96 prosent.

Oljeprisen falt svakt gjennom dagen. Tirsdag ettermiddag ble et fat nordsjøolje omsatt for 64,38 dollar, mens amerikansk lettolje ble solgt for 60,77 dollar fatet.

(©NTB)

Oslo Børs. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...