Svindal og Vonn skålte seg ut av karrieren

Aksel Lund Svindal og Lindsey Vonn avsluttet sine karrierer med en kjempefest i VM-byen Åre søndag kveld.

Musikken dunket høyt, den ene drikken etter den andre ble servert over bardisken og blant de flere hundre gjestene ruslet blant annet legenden Ingemar Stenmark rundt i lokalet.

Alle var til stede for å feire, eller feste om du vil, Aksel Lund Svindal og Lindsey Vonn inn i alpinpensjonistenes rekker. Det var feststemte mennesker, kjente og mindre kjente, så langt øye kunne se da deres skiprodusent, Head, arrangerte avslutningsfest for de to.

Begge avsluttet denne helgen sine karrierer med å ta VM-medalje i utfor. Han tok sølv, hun bronse.

Avslutter med et smell

Etter flere takketaler med lovord og ros fra det internasjonale skiforbundet (FIS), skiprodusenten med flere, kunne omsider festen starte for alvor. Musikken ble skrudd opp igjen, og på vei av scenen sier Vonn til NTB at hun er glad for at de omsider får avslutte karrieren sammen.

- Ja, endelig. Vi har ikke rukket å feste så mye enda, det er nå det starter.

- Hva skjer utover kvelden?

- Jeg vet ikke, men jeg må være på flyplassen klokken sju i morgen tidlig, så vi får se, sa Vonn.

- Alt har gått etter planen

Ikke lenge etter sto de to sammen og snakket sammen i lokalet. Der fikk de ikke stå i fred lenge før pressen kastet seg over dem.

Begge stilte villig opp, og Vonn fortalte at hun er overlykkelig over at helgen i Åre gikk som den gikk for dem begge: Med VM-medaljer.

- Vi ønsket begge å avslutte med et brak, og det tror jeg vi klarte perfekt. Alt har gått etter planen, og nå skal vi ta fatt på verden på et annet nivå.

Blir «awesome»

Siden det var skiprodusenten som sto bak festen forsøkte Svindal seg med at det ikke hjelper å være verdens beste alpinist hvis man ikke har de beste skiene.

- Det er som med biler, skjøt Vonn inn.

- Det er kanskje en dårlig sammenligning, men hvis du ikke har den beste motoren kommer du ikke til å vinne, uansett hvor god du er til å kjøre. Så uten de beste skiene, vinner du ikke.

- Hvordan blir kvelden videre?

- Det har akkurat startet, men det blir «awesome"", sa Svindal.

Undertøy

Når de en gang våkner opp mandag, venter en ny hverdag for dem begge. På scenen fikk de spørsmål om de er klare for livet som venter dem etter at de har lagt opp.

- Ja, svarte den amerikanske jenta og så på sin norske venn.

- Han kommer i alle fall til å klare seg bra, han driver jo med business, og undertøy, og alt.

- Driver ikke du med undertøy? Du burde starte med undertøy, sa Svindal, til latter fra gjestene.

Vonn rødmet nesten, trakk pusten lenge og fortsatte:

- Jeg skal starte min egen business. Aksel er allerede godt i gang, så vi har mye å se fram mot. Vi er smarte folk, så dette skal vi finne ut av, sa den ferske alpinpensjonisten.

Og så fortsatte festen, kanskje inn i de små nattetimer.

(©NTB)

Lindsey Vonn og Aksel Lund Svindal på avskjedsfesten for de to på Country Club i Åre under VM i alpint. Begge legger opp som topputøvere, etter at de kjørte sine siste renn i helgen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Lindsey Vonn og Aksel Lund Svindal ble feiret inn i de små nattetimer i Åre søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Lindsey Vonn og Aksel Lund Svindal på avskjedsfesten i Åre under VM i alpint. Begge legger opp som topputøvere, etter at de kjørte sine siste renn i helgen.
Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...