Syria ber USA trekke styrkene ut av landet

Syria krever amerikansk tilbaketrekning fra landet og viser til at kampen mot IS nå snart er over.

Utenriksdepartementet i Damaskus sier i en kunngjøring, som er gjengitt av statlige syriske medier, at USAs militære tilstedeværelse ikke vil bidra til å tvinge fram en politisk løsning i landet.

USAs forsvarsminister Jim Mattis sa mandag at USA ikke har noen intensjoner om å trekke seg ut av Syria før den FN-støttede fredsprosessen gir resultater.

Amerikanske styrker støtter opprørsalliansen Syrias demokratiske styrker (SDF) i kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS nord og øst i Syria. SDF domineres av den kurdiske YPG-militsen.

Nå som IS i stor grad er nedkjempet i Syria, kan regjeringsstyrkene og deres allierte komme til å rette skytset mot de USA-støttede opprørerne. Kurderne håper på fortsatt støtte fra USA i sin kamp for selvstyre i Nord-Syria.

Amerikanske myndigheter sier de er i løpende kontakt med russerne for å hindre direkte sammenstøt mellom USA-støttede og russisk-støttede styrker.

Russland er sammen med Iran president Bashar al-Assads fremste allierte i krigen.

(©NTB)

Skjermdump fra regjeringskontrollerte Syrian Central Military Media viser syriske regjeringsstøttede styrker som skyter mot opprørere på grensa til Irak. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...