«Ta brukerne med på råd»

INVOLVERT: Per Stordrange (KrF) påpekte at det er stor forskjell på å bli orientert og det å bli involvert i viktige prosesser. Foto: Svein L vlandKJØP BILDE

Per Stordrange (KrF) påpekte at brukere må involveres bedre før man anskaffer alarmer og velferdsteknologi.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Bystyret vedtok nylig at Flekkefjord kommune benytter opsjonen for anskaffelse av felles velferdsteknologi og digitale trygghetsalarmer sammen med andre kommuner på Sørlandet.

Kommunen inngår interkommunal samarbeidsavtale med vertskommunesamarbeid med Kristiansand vedrørende kommunalt responssenter for trygghetsalarmer. Samarbeidsavtalen omfatter kun videreformidling fra det tekniske utstyret til brannvesenet i Flekkefjord slik at ordningen i praksis gjennomføres slik som nå.

Brukergruppe

Anskaffelser av digitale trygghetsalarmer og velferdsteknologi skal skje innenfor de gjeldende budsjettrammer. Pris for leie av digital trygghetsalarm settes til 260 kroner pr. måned fra 1.januar 2019- Trygghet er viktig for alle. Det er nå 186 som er knyttet til trygghetsalarmer i Flekkefjord, en ordning som har fungert meget tilfredsstillende, sa Per Stordrange (KrF).

- Det jeg ønsker å påpeke er at jeg savner i saksbehandlingen er bruker- og pårørende gruppe, som er de som er tettest på å se hvordan dette fungerer. Brukerpanel, eldreråd og råd for funksjonshemmede må aktivt med i slike prosesser.

Involvert

- Stordrange tar opp et viktig poeng når det gjelder brukerinnspill og erfaringer. Vi så ikke noe poeng i å lage et felles brukerforum siden hver kommune kan velge å bruke responssenter på tre nivå. Med brannvakten som lokalt responssenter velger vi vårt nivå, men vi er pliktig til å ha dialog med brukere, og sørge for at brukerinnspill blir spilt inn videre, poengterte rådmann Bernhard Nilsen.- Jeg sitter i eldreutvalget. Saken er lagt frem der og tatt til orientering, opplyste Svein Hobbesland (Ap)

- Jeg kjenner til det, men det er noe annet å bli orientert om noe og det å bli involvert i noe, påpekte Stordrange, før bystyret enstemmig vedtok anskaffelse av digitale trygghetsalarmer og velferdsteknologi.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...