Tallknusere tror på Chelsea mot Barcelona

Mandag trekkes åttedelsfinalene i mesterligaen i fotball. Tallknusere har kommet fram til at det er størst sannsynlighet for at Chelsea møter Barcelona.

I trekningen i Sveits mandag blir mesterligaens gruppevinnerne trukket mot gruppetoerne. Samtidig foreligger det enkelte tilleggskrav, som at et lag ikke kan få motstander fra eget land eller noen man har spilt mot i gruppespillet.

For Chelsea, som ble nummer to i sin gruppe, betyr det at kun tre lag kan komme opp av hatten: Barcelona, PSG og Besiktas.

VG skriver torsdag at statistikkekspert Alexis Martín-Tamayo har regnet seg fram til at sjansen er desidert størst for at Chelsea blir trukket mot Barcelona.

Ifølge Martín-Tamayo er det 43,747 prosents sjanse for at engelskmennene trekkes mot det spanske storlaget.

Det er også stor sannsynlighet for flere storkamper. For Real Madrid, også de gruppetoer, er det 55 prosent sjanse for å møte en av de engelske gruppevinnerne Manchester United, Manchester City og Liverpool. Madrid-klubben kan ikke møte Tottenham da lagene var i samme gruppe.

Det er også nesten 75 prosents sjanse for at Juventus trekkes mot en av de fire engelske gruppevinnerne. Manchester United og byrival City har begge 55 prosent sjanse for å bli trukket mot enten Real Madrid, Juventus eller Sevilla.

Det finnes også en rekke variabler for forskjellige andre utfall, men hvem som ender opp med hvilken motstander trekkes altså førstkommende mandag.

For ordens skyld: Barcelona, PSG, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Liverpool, Roma og Besiktas vant sine grupper, mens Real Madrid, Bayern, Juventus, Sevilla, Chelsea, Porto, Sjakthar og Basel ble gruppetoere.

(©NTB)

Chelsea-manager Antonio Conte må ifølge statistikken mest sannsynlig spille mot Barcelona i mesterligaens åttendedelsfinale. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB scanpix.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...