Tettsittende julestemning

FIOLINKVINTETT: Kenneth Trælandshei, Øystein Lauen, Asbjørn Ro, Haakon Bjurstrøm og Mette Kristensen Åsly. Foto: Agnar KlunglandKJØP BILDE

Julekonserten i Raustad gardskapell har en verdi andre konserter ikke har. Intimt, nært, ekte og tettsittende.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.12.2018 kl 07:34

Betegnelsen passer både på lokalet og selve innholdet i konserten. Ingen mikrofon, ingen elektronikk, men felespill, piano, orgel, trombone og en enkel gitar akkompagnerte dyktige sangere i det lille kapellet med plass til maks seksti.

I løpet av to konserter fredag kveld fikk 120 høre variert musikk, klassisk høytidsmusikk og vakker sang direkte fra instrument til øret.

Venteliste

Kenneth Trælandshei kunne opplyse at 70 stod på venteliste til de populære julekonsertene i hans vakre kapell der folk satt som sild i tønne. Artistene fremførte med høy kvalitet julens budskap på en variert måte. Yngste utøver var Thorvald Lauen (10) sønn av Grethe Stulien og Øystein Lauen. Han debuterte med « Det lille barn Jesus». Han fikk god applaus og kommer nok igjen. Med sin klangfulle stemme akkompagnert av en farens enkle gitar, fikk han fram noe av det sarte og stemningsfulle. Tom Gallatin som spilte trombone sa han trodde at englene sang selv om det står i Bibelen at de «sa»!

BLÅSTE: Tom Gallatin sa han trodde englene sang, ikke bare sa fram budskapet. Så blåste han i trombonen til «O, helga natt». Foto: Agnar KlunglandKJØP BILDE

Fioliner

Sangen forsterker budskapet. Hele artistgjengen var lokale musikere og sangere når vi regner Hægebostad som del av lokalområdet. De øvrige var Wenche Hunsbedt Svindland, Anne Grethe Aagesen, Mette Kristensen Åsly, Earling Nikolaisen, Haakon Bjurstrøm, Asbjørn Ro og Kennet Trælandshei.Det blir en egen stemning når fem fiolinister spiller sammen «Mitt hjerte alltid vanker til Jesu føderom», etterfulgt av «Jol i Golevik» og klassiske stykke som «Ave Maria» av Bach. Også litt engelsk innslag som «Christ the Lord is born today».

TRIO: Grethe Stuelien Lauen, Wenche Hunsbedt Svindland og Anne Grethe Aagesen sang. Foto: Agnar KlunglandKJØP BILDE

Himmelsk blanding

Det ble nesten en himmels blanding i gardskapellet på Raustad. Enkelt pyntet, blått, rødt og grønt lys vekslet sakte om å belyse koret. Ellers var det ikke elektronikk eller effekter. Det ble derfor dirkete og ekte musikk og sang som gav julestemning der publikum fikk delta.Med så stor musikkvariasjon, blir det høytidsstemning. Eller som det står i en av bjelkene i taket i kapellet: Klag ikke under stjernene på mangel på lyspunkter i ditt liv. Det manglet verken på gode lyspunkter og lydpunkter på konserten som hvert år fyller kapellet til aller siste sitteplass, inkludert de som klatrer opp stigen til galleriet. Der er plass til orgel, organist og fire tilhørere.

ARTISTENE: Grethe Stuelien Lauen, Kenneth Trælandshei, Asbjørn Ro, Wenche Hunsbedt Svindland, Haakon Bjurstrøm, Anne Grethe Aagesen, Øystein Lauen og Mette Kristensen Åsly. Foto: Agnar KlunglandKJØP BILDE

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...