Thingnes Bø inspirert av gull-Klæbo

Johannes Thingnes Bø fant tilbake til OL-optimismen samtidig med at navnebror Johannes Høsflot Klæbo tok gull i sprint.

Med åtte ferske verdenscupseirer i beltet var Thingnes Bø det klareste norske medaljehåpet i skiskytterleiren før OL startet. I sine to første forsøk på å innfri forventningene har han ikke lykkes.

Det har derimot stryningens navnebror i langrennsleiren. Johannes Høsflot Klæbo kom til OL som minst like stor favoritt som Thingnes Bø. Tirsdag innfridde han til fulle på sprinten. Det imponerer den tre år eldre skiskytterprofilen.

- Det er det mest fortjente gullet. Han hadde vel vunnet alle klassisksprintene i vinter før han kom hit, men det er vanskelig å få det til likevel. Rett og slett en rå prestasjon. Veldig imponerende, og det er kjekt å se folk som lykkes, smiler Thingnes Bø til NTB.

Fikk løft

Selv innledet han OL med 31.-plass på sprinten. Det ga et svært vrient utgangspunkt foran jaktstarten, der han endte med å gå seg opp ti plasser. 21.-plass er samtidig også langt unna der mesterskapsløperen Thingnes Bø ønsker å være.

24-åringen tror han har trengt tid på å legge sprintskuffelsen bak seg.

- Jeg prøver å få det som har skjedd ut av kroppen. Så kan man selvfølgelig tro man har det ute, men så holder kroppen likevel litt igjen på skuffelsen. Det tror jeg egentlig var tilfellet nå. Etter sprinten følte jeg at jeg allerede hadde kommet videre, men at kroppen likevel var litt nedfor, sier Thingnes Bø til NTB.

Tirsdag skjedde det imidlertid noe. Om det hadde sammenheng med navnebror Klæbos gull skal være usagt, men en god forandring var det likevel.

- I går kveld fikk jeg latteren tilbake og hadde i det hele tatt en veldig god dag. Det var den beste dagen jeg kunne fått, sier stryningen.

- Hva skyldtes det?

- Det vet jeg ikke helt, men jeg følte meg lett og ledig i kroppen igjen. Jeg gjorde ikke noe spesielt, det tar bare den tiden det tar før ting går ut av kroppen. Nå føler jeg at jeg har beveget meg videre, og det er et steg i riktig retning, smiler Thingnes Bø.

Storebror oppmuntrer

24-åringen har også tidligere blitt tvunget til å bevise at han klarer å være tålmodig i mesterskap. Under VM i Holmenkollen for to år siden radet Thingnes Bø opp med tre sure fjerdeplasser innledningsvis, før det ble gull på den avsluttende fellesstarten.

Den opplevelsen tror 24-åringen at han kan bruke nå, og også dersom det skulle skjære seg på normaldistansen torsdag.

- Ja, det er veldig tilfellet. Jeg vet at den neste muligheten er den beste. Selv med tre «ræva» renn i starten, kommer det en fellesstart som jeg fort kan vinne. Det har vært styrken etter sprint-jaktstart-fadesen, at det kommer fire nye sjanser, smiler stryningen.

- Hvis jeg skulle begynne å sutre, vil det i hvert fall ikke hjelpe meg inn mot de neste rennene, og der har jeg nok blitt bedre de siste årene, på det å komme seg videre fra skuffelser, tilføyer han.

Storebror Tarjei har også minnet lillebror på det som skjedde i Oslo for to år siden.

- Jeg sa «husk hva som skjedde i Oslo». Da svarte han «det gikk bra til slutt». Vi har mange sjanser, og det eneste som fungerer er å gi det en ny sjanse. Da er det greit å minne ham om at han har klart det før, sier han til NTB.

Voldsomme evner

Landslagstreneren Siegfried Mazet sier følgende til NTB om den jobben som er gjort med å løfte skiskytterprofilen etter det som skjedde på sprinten og jaktstarten.

- Vi har hatt en lang prat om saken og de problemene han har møtt. To dårlige renn gjør ham ikke til en dårlig skiskytter. Vi har snakket om at han skal prøve å være litt mer avslappet og lese vinden bedre.

Franskmannen sier seg enig i at det å skulle reise seg mest av alt er en mental kamp. Han tror Thingnes Bø slår tilbake.

- Selvfølgelig kan han det. Han må gjøre det han vet han kan. Han har voldsomme evner. Nå gjelder det å angripe neste renn som om ingenting av det som har skjedd tidligere har hendt, sier landslagstreneren.

Torsdag kommer første mulighet til å sette den planen ut i livet.

(©NTB)Johannes Thingnes Bø sier han fant tilbake til latteren i OL tirsdag. Det lover godt foran torsdagens normaldistanse. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...