Tid for den store loppefesten

ÅRETS HAPPENING: Lund Rotary er klar for årets happening. Fra venstre står Per Christoffer Salvesen, Hilde Fløtre, Anne Irene Rasmussen, Arild Refsland, Audun Moen, og Kjell Moen. Foto: Anette LarsenKJØP BILDE

Tradisjonen tro er det lørdag 3. november igjen klart for loppemarked og auksjon i NorDan-hallen på Moi, i regi av Lund Rotaryklubb.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2018 kl 22:26

Omtrent hvert år siden oppstarten har loppemarkedet vært den store begivenheten hos Lund Rotaryklubb. Det ble for første gang holdt i 1972 eller 1973 (nøyaktig årstall vites ikke), dengang i tidligere Festiviteten på Moi. Da ble det solgt lopper for 9000 kroner. I fjor kom det inn 136.000.

- Loppemarkedet har blitt enormt stort, og hvert år kommer det inn haugevis av lopper. Det var derfor helt nødvendig å flytte loppemarkedet inn NorDan-hallen på tidlig 2000-tallet, da fra kjelleren i Lundetun, rett og slett for å få plass til alt, forteller Per Christoffer Salvesen i klubbens PR-komité.

- Folk er også helt ville. Når dørene åpnes lørdag morgen, så løper folk inn. De mest drevne trenger bare få minutter til å saumfare bordene og finne ut hva de vil ha.

Sølvbestikk

Hvert år er likedan, og folk kommer fra øst og vest for å gjøre en god handel. Rotary-medlem Hilde Fløtre, også i PR-komiteen, ble helt sjokkert da hun så at folk stilte seg i kø foran inngangsdøren.

- Jeg trodde ikke at det stemte, det at folk stilte seg opp for å stå i kø. Men det gjorde de faktisk, smiler hun.

Tiden fra loppemarkedet slutter til neste skal skje igjen, bruker medlemmene til å samle inn lopper. De tar også imot dødsbo. Takket være tre gode lagre i bygdene i kommunen, får de plass til å ta inn alt som leveres. Og det kan være så mye rart, fra et vitnemål til et flott bestikk.

- Ett år åpnet jeg en eske for å se hva som lå i. Da oppdaget jeg et komplett sølvbestikk til 12 personer. Man begynner jo å lure på om har skjedd en feil, eller om de faktisk har ønsket å gi det bort, smiler Salvesen.

To millioner

Lørdag 3. november går årets loppemarked av stabelen. Lopper kan leveres til og med fredagen før. På selve dagen er det for travelt til å ta imot lopper, og rundt 50 medlemmer og bedre halvdeler er i sving for å få hjulene til å gå rundt. Niendeklassinger på ungdomsskolen bidrar med rydding og vasking, som gir dem støtte til Polen-tur. Og som alltid er det Karl Eik som styrer auksjonen hvor det er mulig å gjøre gode kjøp.- Lokale fabrikker og næringsdrivende bidrar med fine ting. Uten å nevne hva, kan jeg si at vi i år har fått inn helt nye varer for et betydelig beløp, fremhever Arild Refsland.

Før auksjonen starter, vil overskuddet fra i fjor blir delt ut. Overskuddet fra loppemarkedet deles ut til hovedsakelig lokale barne- og ungdomsarbeid i Lund. Fristen for å søke om støtte er fredag 26. oktober.

Medlem Anne Irene Rasmussen opplyser at klubben siden starten har delt ut godt to millioner kroner som støtte til gode formål.

- Noen ganger har vi delt ut en liten sum til prosjekter i utlandet. Disse midlene firedobles gjennom Rotary i Rogaland og internasjonalt, slik at 1000 kroner blir 4000, forteller Refsland.

- Men det er i stor grad lokale lag og foreninger som får de store summene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...