Tiltalt etter ulykke med trimmet elsykkel

På en trimmet elsykkel kolliderte mannen i 30-åra med en annen på sykkelstien i høy hastighet. I retten erkjente syklisten at han burde kjørt på veien.

I det som trolig er den første rettssaken hvor elsyklist er tiltalt for å ha kjørt en motorvogn, erkjente den tiltalte mandag straffskyld for grov uaktsomhet, melder NRK.

I Sør-Trøndelag tingrett erkjente den tiltalte at han i høy hastighet kolliderte med en annen syklist på en sykkelsti i Trondheim 1. mai i fjor. Mannen i 30-årene kjørte en elsykkel som var spesialtrimmet.

Han innrømmet at han burde ha kjørt i veien og ikke på sykkelstien, hvor han kolliderte.

Statens vegvesen har undersøkt sykkelen og slår fast at den har en effekt som tilsvarer 7,6 hestekrefter. De har anslått toppfarten til 108 kilometer i timen på flat mark.

Det var ikke nødvendig å tråkke på pedalene for å bevege seg og elmotoren på sykkelen kuttet heller ikke ut ved lovpålagte 25 kilometer i timen.

- Dette kjøretøyet trengte ikke pedalassistanse og slik det fremsto, er det ikke snakk om en elsykkel. Den kan heller ikke klassifiseres som en moped, men en elektrisk lettmotorsykkel, sa Jens Petter Storrø fra Trondheim trafikkstasjon ifølge Adresseavisen.

I retten sa den tiltalte mannen at han hadde betalt 60.000 kroner for sykkelen på internett. Han hevdet han ikke visste den hadde langt høyere effekt enn hva som er lovlig på en elsykkel i Norge så lenge han kjørte på det laveste nivået.

Kvinnen mannen kolliderte med ble påført brudd i nakken og hjernerystelse.

- Han kom brått, og jeg skjønte vi ville kollidere. Så ble det mørkt, sa kvinnen i retten.

Et vitne som kjørte bilen sin i 60-sonen i veien ved siden av vitnet i retten. Bilisten ble passert av elsyklisten og vitnet anslo hastigheten til 80 kilometer i timen.

Påtalemyndigheten mener mannen må sone 18 dager i fengsel og tap av førerretten i et halvt år, foruten å betale den skadde kvinnen 75.000 kroner i erstatning. Dom er ventet 7. mai.

(©NTB)På en spesialtrimmet elsykkel kolliderte mannen i 30-åra i høy hastighet med en annen syklist på en sykkelsti. Statens vegvesen har undersøkt sykkelen og anslått toppfarten til 108 kilometer i timen på flat mark. Langt over den lovpålagte grensen på 25 kilometer. Politiet mener mannen må sone 18 dager i fengsel.
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...