To millioner trenger nødhjelp etter flomkatastrofe i Iran

To millioner mennesker trenger nødhjelp etter de store oversvømmelsene som har rammet Iran den siste måneden, ifølge Røde Halvmåne.

Den Internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-føderasjonen (IFRC) kaller oversvømmelsene for «den største katastrofen som har rammet Iran på mer enn 15 år».

Ifølge tall fra IFRC har flommen krevd minst 78 menneskeliv, og mer enn 1.000 personer er skadd.

Rundt 10 millioner mennesker i 2.000 byer og landsbyer har blitt rammet av de store vannmengdene. En halv million mennesker har måttet flytte fra hjemmene sine, og Røde Halvmåne anslår at to millioner mennesker trenger nødhjelp.

I midten av mars ble store deler av Iran rammet av voldsom nedbør som utløste oversvømmelser nordøst i landet. En uke senere rammet flommen vestlige deler av landet.

Siden lørdag har det igjen vært kraftige regnbyger, og myndighetene har på nytt utstedt flomvarsel og evakueringsordre i flere deler av landet. I helgen har elver igjen gått over sine bredder og veier har blitt ødelagt, ifølge lokale medier.

Til nå har hjelpemannskaper nådd ut til mer enn 457.000 mennesker, og 239.000 mennesker har fått nødhjelp siden oversvømmelsene startet 17. mars.

Det anslås at oversvømmelsene har gjort skade for mellom 2,2 og 2,6 milliarder dollar. 25 av Irans 31 provinser er rammet av oversvømmelsene, og mer enn 14.000 kilometer vei er ødelagt, ifølge tall fra myndighetene.

(©NTB)

Vannmassene har ødelagt nesten 14.000 kilometer med vei, som er over en tredel av Irans veinett, ifølge myndighetene. Foto: Erfan Keshvari / ISNA / AP / NTB scanpix

Militære kjøretøy evakuerer mennesker etter oversvømmelser i området rundt Aq Qala i Golestan-provinsen i Iran. Foto: Mohsen Esmaeilzadeh/ ISNA / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...