«Tokatu» starter den lange hjemreisen

FV «Tokatu»forlater Flekkefjord i løpet av søndagen. Det blir en lang tur hjem til New Zealand.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2018 kl 12:01

– Vi regner med å være fremme hjemme i Nelson i midten av juni, opplyser fartøykoordinator Daryl Smith i rederiet Sealord, som nå formelt har overtatt fartøyet fra leverandøren Simek AS i Flekkefjord.

Før kursen settes hjemover, skal det bunkres. Den siste uken er brukt til å gjøre seg kjent med fartøyet, og det er lastet inn mat og drikke som skal vare en god stund fremover.

Fartøyet har en lengde på 81,75 m. og en bredde på 17,0 m. «Tokatu» er arrangert for et mannskap på 50 personer. Hovedmotoren har en kapasitet på 5400 kW, drivstoffkapasiteten er ca. 1120 cbm. Total lastekapasitet er ca 2500 kvm3.

«Tokatu» vil kunne fiske etter alle Sealords målarter som hoki, dypvannsabbor, samt med pelagisk fisk som barracuda, blekksprut og makrell. I tillegg er det installert fiskemelsanlegg, noe som gjør fartøyet til en null-utslippstråler.

Fartøyet, som har kapasitet til å fange 20.000 tonn fisk om året, vil ha en automatisk platefryser og palleteringsanlegg - noe som betyr store besparelser i effektiviteten.

«Tokatu» forventes å forlate Flekkefjord søndag og sette kursen til Nelson, New Zealand hvor den offisielle skipsdåpen vil finne sted etter ankomst til hjemmehavnen.

Reisen til New Zealand vil ta cirka fem uker og går via Panamakanalen.

Fartøyet «Haltbakk Bergen»kom inn Byfjorden i Flekkefjord litt over klokken 15. Fartøyet har diesel om bord, og skal forsyne FV «Tokatu» med drivstoff på første del av ferden.

«Haltbakk Bergen» kom til Flekkefjord med diesel i lasten som fartøet fra New Zealand skal bruke på første del av den langa reisen. Foto: ERIK THIMEKJØP BILDE

Mandag klokken 12 hadde Tokatu en fart på 13,2 knop med kurs mot Panama. Foto: marinetraffic.com

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...