Trær knekker i vinden

I Øyekleiva har flere mindre trær brekt og ligger over veien. Foto: TOR MAGNE GAUSDALKJØP BILDE

Den kraftige sønnavinden knekker trær i hele distriktet.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2018 kl 11:48

Vinden biter godt fra seg og skal øke på utover dagen og kvelden. Verst skal det bli i kveld, mellom klokken 20.00 og 22.00.

Nederst i Øyekleiva i Kvinesdal har stormet allerede gjort seg gjeldende. Flere andre mindre trær ligger over veien i Øyekleiva.

Uværet ventes å slå inn over Rogaland og Sørlandet allerede ved 14-tiden fredag. Deretter vil vinden bevege seg innover fjellet og mot Østlandet. Det ble først varslet at uværet skulle komme litt senere på ettermiddagen fredag.
– Det blir sterk kuling allerede rundt 12-tiden, og så vil det øke på utover dagen. Liten storm kommer ikke så mange timer etter, og deretter blir det kortvarig full storm, sier vakthavende meteorolog Hanne Skattør ved Metereologisk institutt.

Utover fredag vil vinden øke på til full storm, vi får vindkast heilt oppe i 45 meter pr sekund. Det tilsvarer en hastighet på over 160 kilometer i timen.

Fylkesmannen i Agder-fylkene har varslet kommuner og nødetater, og bedt dem om å gjøre en risikovurdering.
Den sterkeste vinden er ventet nær kysten og i fjellet. Dermed kommer også de sterkaste oppfordringene fra meteorologane om å festa alle løse gjenstander og unngå å bevege seg unødvendig utendørs.

Konsekvenser av vinden er at gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport.

Vinden skal avta lørdag morgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...