U21-EM: Sverige mistet seieren på overtid

Sverige var på vei mot en viktig seier, men en overtidsstraffe ga vertslandet Polen 2-2 i U21-EM. Poengtapet kan å bli skjebnesvangert for tittelforsvareren.

Dawid Kownacki var sikker fra ellevemeteren ett minutt på overtid. Utligningen reddet Polen fra å ryke ut av mesterskapet allerede etter to gruppekamper. Dommeren dømte straffe etter at innbytter Krzysztof Piatek ble felt av Filip Dagerstål.

Uavgjortresultatet betyr at Sverige er nødt til å slå Slovakia i torsdagens kamp. De blågule kan vinne gruppe A hvis England avgir poeng mot Polen, men skulle det bli engelsk seier er den svenske U21-mesteren fra 2015 avhengig av at resultatene bikker riktig vei i de to andre gruppene.

Kun gruppevinnere og det beste toerlaget går videre til semifinale.

Slo tilbake

Det var ikke bare på overtid at Sverige fikk en kalddusj. Etter bare seks minutter bredsidet Lukasz Moneta den polske hjemmenasjonen i føringen.

I løpet av fem minutter mot slutten av første omgang lyktes det svenskene å snu kampen på hodet. Først utlignet Carlos Strandberg med et hodestøt, mens Jacob Une Larsson nikket inn 2-1 fire minutter før pause.

Sverige så ut til å dra i havn en viktig trepoenger, men slik gikk det ikke. Polens største stjerne var iskald fra straffemerket på overtid.

England snudde

Tidligere mandag var England i trøbbel, men slo tilbake i 2-1-seieren over Slovakia. Nathan Redmond avgjorde etter en times spill da Southampton-profilen dunket ballen i nettmaskene via et slovakisk bein. Retningsforandringen gjorde det umulig for Adrian Chovan å redde skuddet.

Ti minutter tidligere hadde Alfie Mawson gitt England 1-1. Swansea-backen traff ikke med sitt første forsøk, men gjorde ingen feil da han fikk en ny sjanse på returen.

Slovakia ledet til pause takket være Martin Chriens hodemål i det 23. minutt. Det slovakiske laget spilte en solid kamp og hadde grunn til å være skuffet etter tapet.

England står med fire poeng etter to gruppekamper. I første oppgjør spilte engelskmennene 0-0 mot Sverige, mens Slovakia slo vertsnasjon Polen 2-1.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...