Uheldige Johansson: - I neste OL vinner jeg med fall

1500-meteren i Gangneung ble langt fra den OL-debuten skøytekometen Allan Dahl Johansson hadde drømt om. Han varsler allerede at han slår tilbake om fire år.

Det som skulle bli 19-åringens superløp tok slutt like etter at det var i gang. Et fall i annen sving sendte Johansson rett i beskyttelsesputene på andre side, og 1500-meteren var over for hans del.

Før det hadde Oslo-gutten gått sin raskeste åpning på distansen noensinne.

- Åpningen var dritbra, egentlig. Jeg perset med seks tideler (til 300 meter). Og jeg er en «slow starter», pleier å avslutte hardt. Jeg tror jeg hadde gjort det i dag og, sa han etter at fallet ødela debuten.

- Skøyta glapp. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg tror isen var litt sprø. Plutselig føyk skøyta av gårde, og så var det ikke mer å gjøre med det, forklarte han om fallet.

Selvsikker

Johansson oste av selvtillit før løpet og varslet at han hadde gått veldig fort i testløp etter ankomsten til OL-byen Pyeongchang. Det er liten tvil om at det bor et stort talent i gutten, og han er ung nok til å kunne få med seg minst tre OL til.

- Nå tenker jeg at det blir godt å begynne å trene igjen. Neste OL skal jeg vinne med fall, svarte Johansson kvikt.

Hos flere gikk nok tankene tilbake til da Håvard Bøkko, også han 19 år gammel, falt i OL-debuten på samme distanse i Torino i 2006. Han tråkket på en gummikloss og var ute av løpet etter 380 meter.

- Ja, jeg kom på det i sted. Han har jo overlevd greit, han, sa Johansson til NTB om lagkameraten som fulgte opp med OL-bronse på 1500-meteren fire år senere.

Uflaks med sen start

Flere løpere klaget etter løpet over at isen i skøytearenaen var sprø. Johansson mente at de tre nordmennene fikk en ulempe av å gå i de tre siste parene på 1500-meteren.

- Det var flere som sa at det var sprø is i svingene. Jeg tror det ble litt oppgått utover i løpet.

Tenåringen sier det tok litt tid før han skjønte at han hadde falt. Å komme seg i gang igjen ble uaktuelt.

- Det tok et kvart sekund fra indre til putene, og så tenkte jeg at jeg i hvert fall skulle fullføre i god sportsånd. Og så sto liksom skøytestålet, som skal stå inn i en liten lomme bak, det sto på utsiden. Så jeg hadde vrengt det helt.

Junior-VM neste

Johansson var bare satt opp på én OL-distanse, og dermed er vinterlekene i Sør-Korea etter all sannsynlighet over for ham. Han er riktig nok satt opp som reserve på lagtempoen senere i mesterskapet.

Trener Sondre Skarli var skuffet på Johanssons vegne, særlig etter knallåpningen eleven leverte. Samtidig vet han at norsk skøytesport trolig kan vente mye av unggutten i årene som kommer.

- Han tar dette med fatning, og han har mange venner, lagkamerater og støtteapparat som tar vare på ham. Dette er ikke verdens undergang. Han er 19 år og har mange OL foran seg, og han har fortsatt igjen sesongens hovedmål, som er junior-VM i mars.

Sverre Lunde Pedersen, som også hadde et uhell på 1500 meteren og trolig mistet en OL-medalje der, sier det ikke er noen fare med Johansson.

- Han er fortsatt ung, og det kommer mange muligheter. Han har framtiden foran seg, sa Pedersen til NTB.

(©NTB)Slik endte Allan Dahl Johanssons OL-debut på 1500 meter skøyter. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...