Uvær skaper trøbbel flere steder

Uvær skaper trøbbel flere steder torsdag. I Oppland ble Dovrebanen stengt etter kraftig regnvær, og i Akershus er nær 700 personer strømløse etter lynnedslag.

Banen er nå åpnet for trafikk.

- Strekningen Hundorp-Ringebu er ryddet og gjenåpnet for trafikk. Følgeforsinkelser må påregnes en stund fremover. Blant annet som følge av redusert kjørehastighet på strekningen Tretten-Losna, skrev Bane Nor på Twitter klokken 20.45.

Dovrebanen ble torsdag ettermiddag stengt ved Frya i Oppland på grunn av kraftig regnvær, og 500 togpassasjerer ble da strandet på stedet.

- Det var fare for utglidning av masser, og derfor måtte vi stenge banen av sikkerhetsmessige grunner, sa pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund, til NRK torsdag ettermiddag.

De 500 passasjerene var fordelt på tre ulike tog, ifølge pressevakt i NSB, Liv Eggebø.

NSB stilte opp busser for å frakte de ventende passasjerene videre, men veiforholdene førte til store forsinkelser.

Trøbbel på E6

Regnet gjorde nemlig at det også ble vanskelige kjøreforhold på E6 ved Frya en periode. I tillegg til trøbbelet på toglinjen, gikk en grøft under skinnegangen tett. Det førte til oversvømmelse på veien, som måtte stenges en periode.

Ett felt ble senere åpnet, og det var ventet at det siste feltet også ville åpnes i løpet av kvelden.

Overingeniør i Vegvesenet, Vegar Antonsen, sier til NRK at de har fått spylt stikkrenner på stedet og at veien ikke har tatt større skade av oversvømmelsen.

Strømløse i Akershus

I Sør-Norge har lynnedslag ført til en rekke skogbranner, og været skaper trøbbel også for strømnettet.

I Hurdal i Akershus er 677 personer strømløse på grunn av tordenvær, ifølge Hafslund Nett.

- Tordenvær og lynnedslag har skapt forskjellige typer feil flere steder i Oslo og Akershus, sier Morten Schau kommunikasjonssjef i Hafslund Nett til NRK.

Også i Trøndelag har det vært vanskelige værforhold. Mølabekken i Midtre Gauldal har flommet over. Det har ført til at et hus har fått vann inn i kjelleren. Brannvesenet er på stedet og bistår, opplyste politiet i Trøndelag på Twitter klokken 19.

- Det meldes om lettelse i været, så vi håper det bedrer seg, skriver politiet.

(©NTB)

Illustrasjonsfoto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...