Vålerenga-helten: - Det er høy risiko å "chippe" der

Keeper Marcus Sandberg reddet Jostein Gundersens svake straffe og ble den store helten da Vålerenga gikk til cupkvartfinale på Tromsøs bekostning torsdag.

Ekstraomganger og straffespark måtte til for å avgjøre 4. rundekampen. Etter 90 minutter sto det 2-2, og etter ytterligere to ekstraomganger 3-3. Gjestene fra Oslo vant straffesparkkonkurransen 5-4.

Vålerenga-keeper Marcus Sandberg hadde ingen problemer med å redde Jostein Gundersens forsøk på «Panenka»-straffe.

- Går jeg til én av sidene, går den selvfølgelig i mål, men å «chippe» der er høy risiko. Det må man kunne si, sa Sandberg til NTB etter kampen.

- Spillerne mine ga alt de hadde, og vi må gi honnør til Vålerenga for å komme hit og vinne, sa Tromsø-trener Simo Valakari.

Dermed fortsetter Vålerengas cupeventyr og ferden mot det som vil være klubbens sjuende cupfinale. Oslo-klubben jager sin femte seier. Den forrige kom i 1997.

Tromsøs kan se langt etter sin fjerde finale. TIL vant cupen i 1986 og 1996. I 2012 ble det finaletap for Hødd.

Pangstart

Det var gjestene fra Oslo som pangstartet torsdagens kamp. Mindre enn tre minutter var spilt da Bård Finnes avslutning gikk via hjemmelagets Tom Høgli og i bue over keeper Jacob Karlstrøm.

Ufortjent var det ikke. Vålerenga var best innledningsvis, mens Tromsø kom mer med i kampen etter hvert. Belønningen ble Daniel Berntsens utligning mot gamle lagkamerater etter en drøy halvtime. Skuddet fra rundt 20 meter var det klasse over.

- Det er det samme om målet kom mot gamle lagkamerater eller ikke. Det var godt å score, men vi vant ikke, og da betyr det ingenting, sa Berntsen til NTB.

Annen omgang hadde ikke vært spesielt sjanserik før innbytter Runar Espejord satte inn 2-1 for hjemmelaget. Han hadde kun vært på banen i noen få sekunder da muligheten bød seg.

Espejord satte fart mot Vålerengas mål og banket ballen ned i hjørnet bak keeper Marcus Sandberg fra 20 meter. Sisteskansen kunne lite gjøre med den gode avslutningen.

To tomålsscorere

Da trodde mange at kampen var snudd og avgjort for hjemmelagets. Vålerenga hadde imidlertid et sent comeback på lager. Sju minutter gjensto av ordinær tid da Oslo-klubbens to Sam'er, Sam Adekugbe og Sam Johnson, i fellesskap fikset utligningen.

Venstreback Adekugbe slo et presist innlegg som navnebror Johnson forvaltet på aller beste måte. Fra sju meter tok han en berøring og satte deretter ballen kontant i mål.

I ekstraomgangene scoret først Bård Finne sitt andre mål for dagen etter kun fire minutters spill, før innbytter Espejord også ble tomålsscorer og sendte kampen til straffesparkkonkurranse.

På tampen av annen ekstraomgang fikk i tillegg Vålerengas Daniel Fredheim Holm sitt andre gule kort i kampen og ble utvist.

- Det siste gule kortet er greit, det første mener jeg ikke er noe. Den (utvisningen) skjedde uansett så seint i kampen at den påvirket ikke om det ble straffesparkkonkurranse eller ikke, sa Fredheim Holm til NTB.

Tromsø kom til torsdagens kamp med en god porsjon selvtillit etter den sterke serieseieren over Rosenborg søndag.

Vålerenga har på sin side også tapt kun én gang på de ni siste kampene i ligaen.

(©NTB)Vålerenga-keeper Marcus Sandberg sendte laget sitt til cupkvartfinale. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...