Varsler tilsynssak mot sykepleier og kommune

Sirdalsheimen. Foto: TOR SINDRE TJOMLIDKJØP BILDE

Fylkeslegen vurderer tilsynssak både overfor Sirdal kommune som virksomhet, og for en sykepleier i kommunen.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2018 kl 22:29

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder mottok i september 2017 en henvendelse fra Sirdal kommune for vurdering av forsvarligheten av en rekke forhold vedrørende en ansatt sykepleier i kommunen. Først i slutten av mars 2018 tok fylkeslegens representanter tak i saken. «Vi beklager lang saksbehandlingstid, og saken vil nå bli prioritert høyt.», opplyser seniorrådgiver Lasse S. Andersen hos fylkesmannen helse- og sosialavdeling til Sirdal kommune.

Tilsynssak

På bakgrunn av brevet fra Sirdal kommune har fylkesmannen besluttet å opprette tilsynssak mothjemmel i lov om statlig tilsyn med helse- og omsorgstjenesten.
«Vi gjør kommunen oppmerksom på at saken vil kunne bli vurdert både overfor Sirdal kommune som virksomhet (systemsak), og for sykepleieren med individuelt ansvar (individsak).», forklarer Andersen.

Mange spørsmål

Fylkesmannen Helse- og sosialavdeling har bedt om ytterligere opplysninger om en hel rekke vedlegg som kommunen hadde sendt med. Dette gjelder både kopi av medisinkort, utdrag av journal og oversikt over medikamenter. Kommunen må også redegjøre for rutinene på den aktuelle avdelingen og hvordan slike saker følges opp av ledelsen.

Fylkesmannen vil også ha rutiner for journalføring og legemiddelhåndtering, oversikt over virksomhetsleder, oversikt over narkotikaregnskap med avvik, rutiner for medisinkurs og opplæring, og eventuell annen internkontroll for legemiddelhåndtering og avviksmeldinger samt eventuell ny dokumentasjon fremkommet etter september 2017.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...