Veinavn/gateadresser på Hidra

I Agder av 07.12.09 kan vi lese om rådmannens liste over veinavn på Hidra. Som kommentert av Svein Harald Olsen så mangler Vågeveien og Myrandsvei...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

I Agder av 07.12.09 kan vi lese om rådmannens liste over veinavn på Hidra.

Som kommentert av Svein Harald Olsen så mangler Vågeveien og Myrandsveien..

Vågeveien fra Kirkebrygga på Våge til Kirken i Kirkehamn er mest sannsynlig den første offentlige vei som ble bygd på Hidra.

Fra et intervju med Kristian Waage i Julehilsen fra Flekkefjord i 1958 kan vi lese:

Hvordan var ellers forbindelsen mellom Våge og Kirkehamn i gammel tid?

Det var bare stier. Men presten Rosenqvist fikk ordnet med den veien vi fremdeles har. Det går en historie om hvordan den ble bygget. Det sies at presten fikk bevilgning av stiftet for å bygge en vei til Vågen (på nordsiden av Hitterøy) for at heifolket skulle få lettere vei til kirken. Men så strøk den myndige prest n`en, og bygget veien til Våge. Dit red han ofte for å besøke sin gode venn, handelsmannen.

Videre kan vi lese under Veghistorie av Sverre Larsen:

«Veien benyttes kun som gangvei, der findes nemlig kun 1 Hest paa hele Øen».

Dette er skrevet om den første offentlige vegen som ble bygd på Hitterøya. Vegen gikk mellom Våge og Kirkehamn, den var 1,9 km lang, 2 m bred og var bygd før 1850. Det er sannsynlig at vegen ble opparbeidet omkring 1830. De rike sildefiskene fra 1825 -- 40 hjalp nok til på herredets økonomi.

Om veien til Våge har endret karakter og betydning, samt at den ble bygget om i 1960-årene med ny trase`, så eksistere den fortsatt. Der er tross alt en god del hus og aktiviteter både på Våge, Myran og Sele. Hvilken adresse får Hidra Fotballklubb? Blir det Havsvikveien?

Det må være temmelig historieløst å utelate disse to veinavnene.

Kjell Haneferd

Med røtter fra Våge

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...