Vemodig landslagsfarvel for Fredheim

Kommentatorveteranen Kenneth Fredheim (52) kommenterte Norges A-landslags for siste gang i denne omgang tirsdag.

Kommentatorveteranen Kenneth Fredheim (52) kommenterte Norges A-landslags for siste gang i denne omgang tirsdag.

- Det er vemodig. Når man er veldig glad i norsk fotball og har fått være med på hele den norske landslagsoppturen på 1990-tallet under mine år i NRK, sitter man hele tiden med drømmen om at vi skal komme oss dit igjen og være med i mesterskap igjen. Landslaget skal være vårt ypperste produkt. Det har vært spennende og gøy, men samtidig også temmelig frustrerende innimellom å følge det norske landslaget de fire siste årene, sier Discovery-kommentator Fredheim til NTB.

Landslagsfotballen flytter til TV 2 etter fire år på Discoverys plattform, mens Fredheims entusiastiske og veltimede kommentarer skal fortsatt prege Eliteserien hjemme.

- Det store høydepunktet i de fire årene vi har hatt rettighetene, er høsten der vi slo Bulgaria, Malta og Kroatia. Særlig hjemmekampen mot Kroatia, hvor vi slo en europeisk toppnasjon, var i særdeleshet en stor kamp å kommentere. Det ble i etterkant antydet at kroatene ville bli kvitt landslagssjefen sin, men det tar ikke bort noe av prestasjonen i den kampen, sier Kongsberg-mannen.

Senere den høsten feilet Norge i EM-spill mot Ungarn.

Fredheim fylte 52 år tirsdag. Bursdagen ble brukt til å kommentere Norges bortekamp mot Slovakia i Trnava.

Kroatia-mareritt

Øst-Europa er også stedet der Fredheim hadde en av sine vanskeligste kamper i boksen. Få glemmer matchen i Zagreb, hvor Fredheims krystallklare stemme knapt ble hørt hjemme i Norge før han fikk beskjed om å overta headsettet til sidekommentator Lars Tjærnås.

- Kanskje Europas frykteligste stadion, så totalt nedslitt og utrivelig som bare Maksimir kan være. Teknikken sto i stil, for å si det sånn. Det virket ikke som de som produserte kampen for oss hadde noen som helst kontroll. Jeg hørte knapt Lars der jeg satt og lyden jeg hadde på øret var ikke bra, men jeg tenkte aldri at det var like ille hjemme i Norge.

- Hvordan det er mulig å få til så dårlig lyd, vet jeg ikke. Jeg fikk plutselig beskjed om å overta headsettet til Lars, siden de ikke hørte lyden fra hovedkommentator hjemme i Norge. Da blir du hjelpeløs som kommentator. Jeg kunne ikke gjøre noe som helst, men fikk all kjeften. Kampen var forferdelig i tillegg (1-5-tap). Det var en tung kveld, sier Fredheim.

(©NTB)Kenneth Fredheim på plass på stadionet i Trnava tirsdag sammen med ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...