«Vi har brukt årevis på å bygge opp trygghet og et godt forhold til våre pasienter og innbyggere»

Jeg er en trofast sliter og pleier ikke å stikke hodet fram, men nå er mitt lokalsykehus og min arbeidsplass under bombardement av NRK, så nå må jeg bare si noe, skriver overlege Ann K. T. Solvang i dette innlegget – som hun først postet på sin Facebook-side lørdag. Agder har fått hennes tillatelse til å trykke det.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2019 kl 15:17

Jeg er en trofast sliter og pleier ikke å stikke hodet fram, men nå er mitt lokalsykehus og min arbeidsplass under bombardement av NRK, så nå må jeg bare si noe.

Jeg jobber på indremedisinsk avdeling i Flekkefjord, og vi har vært forskånet fra medienes negative søkelys, men vi føler med kirurgene som har stått i stormen.
Vi leger som jobber på lokalsykehus ønsker selvfølgelig at ting som ikke er bra, ryddes opp i. Vi behandler våre naboer, vår familie, våre venner. Vi ønsker mer enn noen at de skal få god behandling. Men stadig negativ presseomtale gjør mer skade enn jeg tror journalistene og redaktørene er klar over.

Folk blir utrygge, de mister tillit, noe vi trenger for å få til gode pasientforløp.

Vi er minst like engasjerte som våre kollegaer på større sykehus. Vi er alltid tilgjengelige for å hjelpe hverandre slik at pasientene får det de trenger, dag og natt når vi har fri. Vi er tilgjengelige døgnet rundt for hjemmesykepleie og sykehjem når de har dårlige pasienter, og vi gir våre dårlige pasienter mobiltelefonnummeret vårt slik at de skal føle seg trygge.

Vi har brukt årevis på å bygge opp trygghet og et godt forhold til våre pasienter og innbyggere, og det kan forbausende lett brytes ned av skandalesøkende medier.

Jeg synes også at vi skal løfte dette temaet høyere opp. Skal vi ha lokalsykehus i Norge? Skal vi som bor i utkantstrøk få hjelp der vi bor, og hva slags hjelp skal vi få? Skal vi kjøres i timesvis, eller flys når det er mulig, når vi faller ned og brekker et ben? Det er gjort et stort nummer at alle skjelett-skader skal behandles av ortoped, det skjer heller ikke på store sykehus, kanskje en nyutdannet lege som har er vikariat.

Vi behandler det aller meste av indremedisinske tilstander hos oss. Vi jobber bredt faglig og kan mye om mangt. Det vi trenger hjelp med, får vi fra velvillige kollegaer i Kristiansand og Arendal. Denne kontakten går begge veier. Vi har faglige videokonferanser nesten hver dag, der vi diskuterer pasientene, slik at de skal få den beste behandling, like god som på andre sykehus. Dette brede og gode faglige samarbeidet har vi hatt i mange år, og vi vil hverandre vel.

De fleste tilstander lar seg greitt behandle på lokalsykehusene rundt om i Norge og resten av verden, og trenger vi mer ekspertise, sender vi selvfølgelig pasienten videre der de skal, for å få utført de undersøkelsene eller behandling vi ikke har hos oss.

Det skal ikke være noen tvil om at vi vil at våre pasienter på vårt lokalsykehus, skal få den beste behandling som er mulig.

De er jo våre naboer, vår familie, våre venner.

Ann K. T. Solvang
overlege, med. avd
SSFlekkefjord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...