Vil drifte bane-anlegget for 55.000 i året

Petter Kvelland forventer at Åna-Sira FK får på plass en ny femårs-avtale med klubben. Foto: Arkiv/ Ingvill Mydland Egeli

Avtale om drift og vedlikehold av Åna Sira Stadion i en fem års-avtale der Sokndal kommune betaler 55.000 kroner i året foreslås godkjent av politikerne i formannskapet førstkommende tirsdag.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sokndal kommune har hatt en driftsavtale med Åna Sira fotballklubb fra 2007, sist oppdatert i 2014 med et fast årlig beløp på 50.000 kroner. Klubben har fremmet anmodning en oppdatert avtale for videre samarbeid for nye fem år med en årlig sum på 55.000 kroner fra Sokndal kommune.

En alternativ løsning er at Sokndal kommune selv ansetter og utdanner personell for å utføre oppgavene.
– Administrasjonen vil klart fraråde en slik løsning da kommunen ikke har bemanning eller økonomi i budsjettrammen til å utføre dette arbeidet i tillegg til dagens oppdrag. Det vil medgå mye reisetid for å løse oppdraget da dette er oppgaver som må følges opp kontinuerlig med mange detaljer, påpeker senior rådgiver Roger Egeli.
– Åna Sira fotballklubb, som løser oppgavene i dag, utfører både tilsyn lokalt og praktisk arbeid fortløpende på en fullt ut tilfredsstillende måte som er kostnadseffektiv for kommunen samlet sett.

Svært tilfreds

Saksbehandleren viser til at det er Teknikk- og miljøetaten som har vært kontaktpunkt for avtalen og det bekreftes at kommunen har vært svært tilfreds med samarbeidet med Åna Sira fotballklubb.
– Kommunen har ikke hatt personellressurser til å utføre arbeidet med drift og vedlikehold av Åna Sira stadion som inkluderer gressbane, løpebane, treningsfelt/grusbane, tribune, bygninger, ballingen og tilliggende grøntarealer hvor det blant ennet er etablert en frisbee bane. Det ville videre være svært krevende å levere den kvalitet som klubben leverer til lokalsamfunnet i Åna Sira fra driftsbasen i Hauge, påpeker Egeli.

Saksbehandler vurderer derfor at avtalen er meget god både for kommunen og klubben. For midler kommunen investerer i avtalen er det samfunnsmessige utbyttet meget stort.
– Avtalen har til nå nærmest fungert av seg selv, men det bør sikres en noe tettere dialog mellom Åna Sira fotballklubb og Sokndal kommune i fremtiden. Det anbefales at det i årshjulet for Sokndal kommune legges inn et fast dialogmøte med Åna Sira fotballklubb, velforening og eventuelt andre aktører i Åna-Sira årlig på våren hvor kommunen kan få innspill fra lokalsamfunnet før budsjett-forhandlingen, foreslår Egeli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...