Vil ha selvkjørende elferjer til Hidra og Øyna

Fylkespolitikerne vil fornye ferjene til Hidra og andabeløy, men det å gjøre Hidra landfast ser ut til å være helt borte fra budsjettforslagene. Foto: SVEIN LØVLAND

Både posisjonen og opposisjonen i fylkestinget går inn for nye elferjer til Hidra.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Fylkesrådmannen foreslår å bruke penger avsatt til Hidra landfast til å utbedre ferjeleiene.

Fylkestinget har vedtatt at saken om Hidra landfast skal settes i bero til staten bedrer betingelsene for ferjeavløsnings-prosjekter. I forbindelse med forslag til statsbudsjett har det kommet frem at det åpnes for at ordningen nå skal kunne dekke noen renteutgifter.
Fylkespolitiker Randi Øverland (Ap) ba i oktober om en ny beregning av ferjeavløsningsmidler for Hidra landfast.
Fylkesrådmannen foreslår imidlertid i budsjettforslaget for 2019 at tidligere avsatt beløp til Hidra landfast på 32 millioner kroner benyttes til utbedring av ferjeleiene de neste årene.

Elektrisk og selvkjørende

Det er så langt ingen som utfordrer fylkesrådmannens forslag, men flere partier foreslår overgang til elektriske selvkjørende ferjer.

– Ved fornyelse av fergedrift til Hidra og Andabeløy vil vi arbeide for å oppgradere disse til elektrisk, selvkjørende ferjetilbud, står det i forslaget fra det politiske flertallet i fylkeskommunen sitt budsjettforslag.

Også i Arbeiderpartiets budsjettforslag er dette nevnt. I Ap-forslaget står det:
«Vest-Agder fylke søker deltakelse i ferjeprosjekt der elektrisk og selvstyrt (førerløs) ferje er målsettingen. Det tas sikte på denne type ferje mellom Hidra og fastlandet.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...