Vil ha vekst i mineralnæringen

SNØ OG GRUVE: Kvinesdal jobber aktivt med Knaben som hytteområde og vintersportsted, men kommunen har glemt å holde direktoratet for mineralforvaltning oppdatert om sine planer. Arkivfoto: TRINE FLADSTAD Foto: Trine FladstadKJØP BILDE

I statsbudsjettet for 2019 har regjeringen foreslått økte bevilgninger til Direktoratet for mineralforvaltning.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Økningen i driftsbudsjettet skal bidra til å legge til rette for ny aktivitet og bærekraftig vekst i mineralnæringen.

Dialog med bransjen

I tildelingsbrevet for 2019 til direktoratet, som sendes ut i dag, fastsetter departementet at bevilgningsøkningen på 6,8 mill. kroner skal sikre at direktoratet i større grad kan gå i dialog med bransjen. Pengene skal blant annet gå til å ansette to veiledere som skal bistå mineralnæringen med å innrette sine prosjekter på en bergfaglig forsvarlig måte. De skal også veilede om hvordan driftsplaner og konsesjonssøknader skal settes opp.

Bedre tilrettelegging

De økte bevilgningene og signalene i tildelingsbrevet for 2019 vil legge enda bedre til rette for mineralnæringen, og sikre god kommunikasjon og forståelse mellom bransjen og direktoratet.
Departementet har også bedt direktoratet om å levere et prinsippnotat til departementet om håndtering av miljøkrav og fastsettelse av økonomisk sikkerhetsstillelse innen 1. mars 2019. I notatet skal direktoratet komme med forslag til mer presise regler når det gjelder hvilke miljøhensyn direktoratet skal ta i henhold til mineralloven, samt forslag til tydelige, transparente og mer avdempede kriterier for økonomisk sikkerhetsstillelse.
Randi Skirstad Grini ansettes som direktør i Direktoratet for mineralforvaltning for en ny åremålsperiode. Regjeringen foreslår økte bevilgninger til direktoratet for å legge enda bedre til rette for mineralnæringen.
- Jeg er opptatt av at vi har en god og bærekraftig ressursforvaltning til beste for samfunnet, verdiskapingen og fremtidige arbeidsplasser. Direktoratet for mineralforvaltning er et av våre viktigste redskap, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Nærings- og fiskeridepartementet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...