Vil ikke ha bobiler

FRILUFTSOMRÅDET: Området er et godt brukt friluftsområdet. Beboerne på Lundestranda ønsker å ha det slik. Foto: ArkivKJØP BILDE

Heller friluft enn bobiler, mener beboere i området.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2018 kl 08:40

Beboere på Lundestranda på Moi ønsker ikke at bobiler skal ta opp plassen på friluftsområdet ved Lundevatnet.

I juni i 2017 diskuterte plan-, nærings- og miljøutvalget i Lund mulighetene for å legge til rette for, og markedsføring av, bobilturisme i kommunen. Det ble da fattet et vedtak hvor utvalget ba administrasjonen om å utrede muligheter for oppstillingsplass for bobil på Lundestranda og i Timrevika, med strøm, vann og tømmemuligheter.

Lundestranda ble så vurdert som best egnet, og rådmann Ståle Manneråk Kongsvik la i februar frem forslag om at det burde legges inn penger til å etablere en oppstillingsplass mellom småbåthavnen og sandvolleyballbanen på Lundestranda. Etableringen ville ha en kostnadsramme på én million kroner. Forslaget ble lagt frem i PNM-utvalget 1. februar, hvor utvalget besluttet å utsette saken.

Engasjement

Når saken blir tatt opp til ny behandling, håper Lundestranda-beboer Tor Inge Moi at utvalget tar til fornuft og ser det vakre friluftsområdet på Lundestranda.
- Vi ønsker at planene legges vekk, og at det ikke fremmes en reguleringsplan for området. Området er i dag regulert til friluftsområdet. Istedenfor en omregulering av et vakkert friluftsområde, mener vi kommunen bør se etter andre plasser til formålet, sier Tor Inge Moi til Agder.

Flere beboere på Lundestranda, deriblant Moi, har nå satt i gang et opprop til kommunen. I løpet av to dager samlet de inn 120 underskrifter fra de rundt 110 boligene i området.

- Det er et stort engasjement for at planene legges vekk. Vi er ikke imot bobilturisme, men vi mener det bør finnes et annet sted enn her, understreker Moi, og legger til:

- Vi synes denne promenaden er så fin. Og vi mener den tilhører innbyggerne i Lund. Som nærmeste nabo ser jeg ofte folk gå tur med hundene sine, og jeg mener det er en av de fineste plassene langs hele Lundevatnet.

Tilskudd

Moi forteller de har ser for hvorfor kommunen har vurdert området som godt egnet, med sine naturskjønne omgivelser og kort avstand til sentrum. Han synes det derimot er synd å ødelegge et område som blant annet staten har gitt tilskudd til.
- Området har blitt opparbeidet med statlige tilskudd til nettopp å bli et friområde. Det er lagt ned betydelige midler for å få området til å bli så fint som det er, påpeker Moi.

Han mener at det er noe kommunen heller burde bygge videre på, istedenfor å begynne med en omregulering.

- Vi mener millionen heller burde brukes til å videreutvikle området for å gjøre det mer attraktivt. Mange benytter seg av området, ikke bare vi som bor på Lundestranda. Vår bønn og oppfordring til kommunen er at området bevares, fremholder han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...