Vil lage utstyrsbank

UTSTYRSBANK: Frivilligsentralen har vært i kontakt med Røde kors som skal kjøpe Sentrum barnehage. De er positive til å se på muligheter for å etablere utstyrbanken BUA i sine lokaler, eventuelt sette opp en bu eller brakke i hagen. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Hele klassesett med fiskestenger, ski og skøyter er noe utstyrsbanken Bua ønsker å kunne låne ut fra lokalene som Røde Kors overtar neste år.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2018 kl 15:00

Rådmannen i Flekkefjord foreslår at drift av Utstyrsbanken tas inn som et av tiltakene som inngår i rammen på 100.000 kroner som er øremerket integrering via tilskudd til lag og foreninger.

Flekkefjord Frivilligsentral har i flere år hatt prosjekter som jobber for å motvirke barnefattigdom og utenforskap. Det har vært tiltak som Fritidsbanken hvor lag og foreninger har kunnet få midler til å dekke reiseutgifter, utstyr og kontingenter til barn og unge som trenger det og aktivitetskort, som gir barn og unge gratis inngang til kino, svømmehall og billetter til arrangementer. Nå ønsker frivilligsentralen å starte utstyrssentralen BUA som et nytt prosjekt.

I RØDE KORS BYGG: I dag lagres utstyret i 4. etasje i Helsehuset. Dette er et lite hensiktsmessig lokale. Frivilligsentralen har vært i kontakt med Røde kors som skal kjøpe Sentrum barnehage. De er positive til å se på muligheter for å etablere BUA i deres lokaler, eventuelt sette opp en bu eller brakke i hagen.

- Denne plasseringen er veldig bra med tanke på nærheten til skatepark, parkering og nærhet til frivilligsentralen og sentrum, fastslås det i rådmannens vurdering.

Har mye utstyr

Frivilligsentralen forklarer at utstyrsbanken skal bidra til inkludering og økt deltagelse i helsefremmende aktiviteter for barn og unge. Frivilligsentralen har allerede fått utstyr til en verdi av nesten 100.000 kroner via en tilskuddsordning fra Lister Friluftsråd. I tillegg er det søkt om mer utstyr via andre tilskuddsordninger. Utstyret er rettet mot barn og voksne, og passer både til turer, friluftsliv og aktiviteter i sentrum.

I søknadene er det også søkt om utstyr-klassesett som hele klasser kan bruke når de skal ut i aktiviteter. Skolene melder om at de ofte opplever at barn ikke har skøyter, ski, eller fiskestenger når de skal ut på fellesaktiviteter.

Bua-medlem

Målet er at utstyrsbanken skal bli hele kommunens utstyrsbank. Dette innebærer at lag og foreninger også kan ha sitt utstyr til utlån via denne ordningen. Styret i Flekkefjord Frivilligsentral anbefaler og støtter etableringen. For å sikre en mest mulig rasjonell og hensiktsmessig drift mener frivilligsentralen at det vil være behov for at kommunen å bli medlem i foreningen «Barn-Unge-Aktivitet» (BUA) som jobber for å styrke og synliggjøre ordninger som låner ut sport- og fritidsutstyr.BUA har digitale løsninger som gjør det enkelt å vise hva som kan lånes av utstyr, størrelser, tilgjengelighet, åpningstider, adresse og låneregler.

BUA Flekkefjord kan organiseres som et tiltak under frivilligsentralen og ha representanter fra lag og foreninger. Tanken er at ordningen skal kunne driftes av frivilligsentralen og frivillige, eventuelt også gjennom et samarbeide med NAV med en eller to praksisplasser. De som vil betjene BUA får oppgaver som vedlikehold av utstyr, utlån og markedsføring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...