Volvo-sjef og fjotlending

VOLVO-BOSS: Arne Knaben har gjort skikkelig karriere innenfor Volvo-systemet, og forteller om livet, jobben og trolig litt om Fjotland også på Feda torsdag kveld. Foto: PRIVAT

Arne Knaben var opprinnelig landbruksmekaniker fra Kvinesdal helt til han endte opp i sjefssjiktet i Volvo.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2019 kl 14:22

Det blir en helt spesiell kveld på Huset på Feda på årets første Tematorsdag. Da kommer en av Volvos toppsjefer for å fortelle om sitt liv og om den verdensomspennende virksomheten han er en del av.

«Fra Knaben med Volvo til verdens ende» er temaet for Knabens foredrag torsdag kveld. Det er et helt eventyr å følge en gutt fra gården Knaben øverst i Fjotland ut i den store verden.

Flere jobber

Knaben er utdannet ingeniør fra Agder Ingeniør og Distriktshøgskole i Grimstad og har senere studert markedsføring ved Universitetet i Linköping.

De første årene hos Volvo i Göteborg arbeidet Arne Knaben med konkurrentanalyser. Deretter takket han ja til en stilling som regionsjef for ettermarkedsområdet hos Volvo Norge og avanserte på et senere tidspunkt til salgs- og regionsjef for 12 av de i alt 18 daværende norske, privateide Volvo-forhandlerne.

Han har vært i Volvo siden 1989 og har jobbet som Volvo Trucks øverste sjef på tre kontinent. Han har vært stasjonert i Danmark, Australia, India og Storbritannia. Han er nettopp blitt vice president for hele truckdivisjonen for Midt-Østen, Østen og Nord-Afrika og har sin base i Gøteborg.

- En skal ikke orientere seg mye i dette før vi skjønner hvilken divisjon vi beveger oss i. Dette er ikke hverdagskost, forteller Anders Mathias Larsen i Tematorsdag-komiteen på Feda.

Topp utdanning

Arne Knaben har stadig steget i gradene og kjenner denne verdensvide lastebilvirksomheten bedre enn noen. Han startet karrieren som landbruksmekaniker, tok så ingeniørutdanning og kom til Sverige hvor han ble involvert i Volvo.

- Foruten en faglig topp utdannet sjef, er han en praktiker og en jovial sørlending som altså har fått topp tillit i denne verdensomspennende organisasjonen, forteller Larsen.

Han har overtatt hjemmegården og legger ikke skjul på at det er et privilegium å komme hjem til Knaben hvor både motorsag, traktor, gravemaskin og massevis av skog venter.

- Det skal virkelig bli spennende å få del i noe av dette på Tematorsdag på Huset, sier Larsen entusiastisk.

Knaben har brukt de siste nærmere 20 årene til å reise rundt i verden og finjustere Volvos organisasjon. Han justerer litt her og der, og flytter rundt på folk for å få dem til å trives og yte bedre. Lykkes man med slikt, legges det merke til og man ender ofte opp med spennende utfordringer, slik som fjotlendingen.

Krydder

Kvelden krydres med musikk fra Fjotland. Fra nabogarden til Knaben, finner vi Risnes hvor en annen verdensmann har sine røtter. Sverre Eftestøl, som nå etter 41 års tjeneste som organist, kan vie seg enda mer til musikken og komponistgjerningen.

- De som har fulgt Sverre, vet at flere av hans verk nå spilles verden over. Han kan lett settes under overskriften «Fra Risnes med orgel til verdens ende». Sverre kom i høst med en ny CD. Denne blir tilgjengelig på kveldens Tematorsdag, opplyser Anders Mathias Larsen.

For å toppe kveldens fjotlandsprofil, kommer også ordfører Per Sverre Kvinlaug fra Kvinlog for å ta seg av kveldstankene.

- Vi inviterer med andre ord til en virkelig innholdsrik kveld med de dypeste røtter i Fjotland. Vi tror dette er noe for alle. Her serverer vi gratis kaffe, nystekte vafler og muligheter for en god prat med folk fra hele Lister, reklamerer Larsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...