Warren hevder Trump kan havne fengsel

Elizabeth Warren, som håper å bli demokratenes kandidat i neste års presidentvalg, utelukker ikke at president Donald Trump havner i fengsel før den tid.

- Det er ikke engang sikkert at Donald Trump er president når vi kommer til 2020, sa Warren da hun søndag møtte tilhengere i Cedar Rapids i Iowa.

- Det er faktisk ikke engang sikkert at han er en fri mann, la hun til og viste til de mange etterforskningene som kaster skygger over Trump og hans administrasjon.

Skarp kritiker

Warren vil ikke si om hun mener at Trump bør stilles for riksrett, men understreker at spesialetterforsker Robert Mueller nå må få anledning til å sluttføre sin etterforskning av anklagene om at Trump fikk russisk bistand til å vinne valget i 2016.

- Hvor mange etterforskninger er i gang nå? Det er ikke lenger bare Muellers etterforskning. Det er mange og det er alvorlige etterforskninger. Vi får se hva som skjer, sa hun.

Elizabeth Warren ble senator fra Massachusetts i 2012, og jussprofessoren fra Harvard har lenge markert seg som en av Demokratenes skarpeste kritikere av Trump.

Under søndagens valgkampmøte i Iowa sparte hun heller ikke på kruttet i sin omtale av presidenten.

Rasistisk

- Hver eneste dag kommer det en rasistisk Twitter-melding, en hatefull Twitter-melding, noe skikkelig mørkt og stygt. Hva skal vi som kandidater, som aktivister, som presse gjøre med dette, spurte Warren, som mener at Trump ikke bør få sette dagsorden med sine mange utfall.

Kort tid etter at 69-åringen lørdag kunngjorde at hun ville forsøke å bli Demokratenes presidentkandidat, omtalte presidenten henne nok en gang sarkastisk som «Pocahontas» i en Twitter-melding.

Warren hevdet tidlig i den politiske karrieren at hun delvis hadde indianer-opphav, noe Trump latterliggjorde. Han lovet henne 1 million dollar dersom hun kunne legge fram bevis for påstanden, noe hun gjorde i form av en DNA-test. Pengene fra Trump har hun ikke sett noe til.

(©NTB)

Senator Elizabeth Warren håper å bli Demokratenes presidentkandidat neste år og sparer ikke på kruttet i sin omtale av president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...