Weinstein etterforskes i London og New York

Mange kvinner har den siste uka beskyldt Harvey Weinstein for overgrep eller voldtekt. Nå granskes filmprodusenten av politiet i både London og New York.

Anklagene mot Hollywood-kjempen har tårnet seg opp etter at flere kvinnelige skuespillere sto fram og anklaget ham for seksuell trakassering i New York Times for en uke siden.

Siden da har tre kvinner anklaget 65 år gamle Weinstein for voldtekt.

Politiet på begge sider av Atlanteren bekreftet torsdag at de har iverksatt granskinger av anklager mot Weinstein. I London etterforsker politiet et påstått seksuelt overgrep fra 1980-tallet, ifølge britiske medier.

Samtidig undersøker politiet i Weinsteins hjemby New York politiarkivene for å finne ut om flere kvinner har anmeldt ham for overgrep. Så langt har de ikke funnet noe annet enn en velkjent sak som ble etterforsket og henlagt i 2015, opplyser polititalsmann Peter Donald. New York-politiet ber publikum om tips i saken.

Fikk sparken

Etter det første New York Times-oppslaget fikk Weinstein sparken i det mektige filmselskapet han eier sammen med broren Bob Weinstein. Harvey Weinstein har benektet alle anklager om seksuelle handlinger uten samtykke. Men onsdag uttalte 65-åringen til pressen i Los Angeles at «alle gjør feil» og ba om en ny sjanse.

Weinstein Company har uttalt at de er sjokkert og at de ikke har kjent til de nye anklagene om seksuelle overgrep og pengene Weinstein skal betalt i bytte mot ofres taushet.

Kjente skuespillere

New York Times skriver imidlertid torsdag om interne dokumenter og intervjuer som viser at selskapet har visst om Weinsteins oppførsel i minst to år.

Blant kvinnene som de siste dagene har stått fram med anklager mot Weinstein, er stjerner som Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow.

Til tross for at Weinstein tilsynelatende var beryktet for sin oppførsel mot kvinner, hevder filmmiljøet i Hollywood at avsløringene og anklagene mot ham kommer som et sjokk.

Også i Washington er reaksjonene på avsløringene sterke, for Weinstein har vært en stor økonomisk bidragsyter til Demokratene.

Demokratenes tidligere presidentkandidat Hillary Clinton går også hardt ut mot 65-åringen og sier hun er sjokkert og forferdet. Clinton sa onsdag i et intervju med CNN at hun vil gi pengene hun fikk fra Weinstein som bidrag i presidentvalgkampen, til veldedighet.

(©NTB)

En av Hollywoods mektigste menn, Harvey Weinstein, anklages av en rekke skuespillere og andre kvinner for seksuell trakassering, voldtekt og andre seksuelle overgrep. Overgrepene skal ha skjedd gjennom en årrekke. Foto: Al Powers / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...