Zuccarellos kompis: - Det skal sitte langt inne å bytte ham bort

OL-klare Alexander Bonsaksen forstår at New York Rangers-fansen er frustrert over at storklubben vurderer å «trade» bort poengkongen Mats Zuccarello.

Nylig sendte ledelsen i New York-klubben ut et åpent brev til fansen der den forklarte det som nærmest er blitt en krisesituasjon. Behovet for å forynge laget er stort, og det kan bety at stjerner som Zuccarello, Henrik Lundqvist og kaptein Ryan McDonagh forsvinner i bytte mot gode draftmuligheter og yngre spillere.

- Det er business, det der. Det handler om hva man får i bytte. Hvis man får noe som er bra nok, så trader man nesten hvem som helst der borte. Sånn er det å spille i NHL, sier Alexander Bonsaksen til NTB.

Han er på plass i Gangneung for å forberede seg til ishockeyturneringen i vinter-OL. Den går uten Zuccarello, men NHL-stjernens framtid blir altså tema i intervjuet med barndoms- og ishockeykameraten Bonsaksen.

Publikumsfavoritt

- Nå har ikke Rangers-fansen mistet ham ennå. Men han kan bli tradet, det kan jo alle der. Jeg skjønner at fansen blir frustrert, for han har jo vært den beste forwarden (løperen) deres i mange år nå. Han har vært lagets beste poengplukker i fire-fem år. I tillegg jobber han alltid hardt for laget, så det er klart fansen vil beholde ham, sier Bonsaksen.

Fristen for å bytte spillere før NHL-sluttspillet er 26. februar. Zuccarello (30) vil være et hett overgangsobjekt nettopp fordi han har en høy stjerne i et av verdens mest populære ishockeylag.

- Jeg tror det skal sitte langt inne å bytte ham bort. Han er en av lederne i laget og den beste offensive spilleren de har. Om de skal trade ham, må de ha noe ordentlig bra i retur, fortsetter Bonsaksen.

- Ser ikke pent ut

Beskjeden fra Rangers om at de trenger å få inn unge, konkurransedyktige spillere kommer idet det gjenstår godt over tjue kamper i NHLs grunnspill. Det kan nesten virke som om klubben har fått panikk etter den svake serieformen så langt.

- Ja, det er kanskje slik at de tror sluttspillet er kjørt, eller at de ser at de ikke kan vinne det. Antakelig må de gjøre noen bytter for å ha sjanse til å vinne (Stanley Cup-trofeet) i løpet de neste fem til ti årene. Akkurat nå ser det ikke så pent ut der, mener Bonsaksen.

Uventet tittelsjanse?

Fordelen for Zuccarello er at han, om han skulle bli byttet bort, kan ende opp i en klubb som har langt større tittelsjanse enn klubben han spilte finale med i 2014.

- Om han blir tradet, så blir det mest sannsynlig til et lag som går for å vinne i år. Et som er villig til å gi bort noen draftvalg for å få ham. Det er i så fall stor sjanse for at han kommer til et topplag og har sjanse til å vinne, sier Bonsaksen.

- Sånn sett er det positivt, men han trives godt i Rangers og med å bo i New York. Det er vel kanskje det beste stedet i NHL å spille.

Bonsaksen og Norge OL-åpner mot verdensmester Sverige torsdag. Deretter venter gruppekamper mot Finland og Tyskland.


(©NTB)Alexander Bonsaksen trente tirsdag sammen med landslagskompisene ved Gangneung Hockey Centre i Sør-Korea. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixAlexander Bonsaksen og Mats Zuccarello på sykkeltur i OL-leiren i Sotsji for fire år siden. Foto: Jon Eeg / NTB scanpixMats Zuccarello i duell med San Jose Sharks' Joakim Ryan i NHL. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...